Blå magi i Læringsløp Drammen

Skrevet den 16. desember 2016 av Fysisk aktiv læring Gjestebloggere Livsmestringskompetanse Ressursmobilisering

Det nærmer seg jul. Julefreden skal snart senke seg i Drammens gater. Minnene fra nok et fotballår skrives inn i historiebøkene. For oss i Strømsgodset er det i år spesielt et nytt avsnitt i klubbhistorien som gjør oss stolte når vi ser tilbake på det som har skjedd dette året. Avsnittet heter Blåtimen.

Som en del av Strømsgodsets satsing på økt samfunnsengasjement fra klubbens side, så har Blåtimen segla opp som en av våre aller viktigste, gladeste og mest berikende tiltak. I flott samarbeid med Drammens skoler og barnehager har vi fått muligheten til å bidra inn i Læringsløp Drammen med våre Blåtimer. Med temaer som lagmiljø/klassemiljø, målsettingsprosesser og bruk av læringsarenaer, fysisk aktivitet, samarbeid og vennskap har Blåtimen reist rundt i Drammen og hele 60 ganger besøkt lokale barnehager og skoler.

Til stor glede for barn og unge.

Til enda større glede for oss i Strømsgodset.

For det er med stor ydmykhet vi møter syngende barnehagebarn og barneskoleelever, som av full hals lar skolegårdene høre om Gamle Gress, som er kjent over landet, fra kyst til kyst, og at ingen slår godset på Marienlyst.

Vi hører godset fra Drammen. Vi hører ekte kjærlighet.

Mellom Strømsgodset og Norges flotteste by.

Det er kjærlighet som oppstår når Gulskogengutten Morten Sætra kaster seg så lang han er for å redde ballen fra en førskolegutt i Kjerraten barnehage, når Mounir Hamoud og en barneskolegutt på Åskollen samarbeider om å løse ei utfordring på scenen i gymsalen foran hele resten av mellomtrinnet.

Det er kjærlighet som oppstår når kaptein Lars Vilsvik forteller mellomtrinnet på Brandengen skole om hvor viktig skolens verdier respekt, ansvar og omsorg også er i et fotball-lag som Strømsgodset. Kjærlighet som oppstår når Abu og Nana kaster seg ut i en leiken fysisk aktivitet og imiterer både racerbiler og motorsykler sammen med barna i Torsbergskogen barnehage.

Det er i disse øyeblikkene ekte kjærlighet oppstår i Drammen.

Det er i disse øyeblikkene den blå magien oppstår i Blåtimene. Magien som bare kan oppstå i møte mellom rollemodellen og barnet, mellom forbildet og ungdommen.

Når en elev på Fjell skole reiser seg opp midt i gymsalen, og forteller om Godsetverdiene og hvordan de passer sammen med verdiene som henger på veggen på skolen, da bygges det broer. Mellom skole og idrett. Mellom forbilder og skoleelever. Skolens sterke og bunnsolide budskap forsterkes. For som vi er veldig klare på i Strømsgodset:

Vi kommer ikke ut til skoler og barnehager med ønske om å ta regien på hva man bør lære på skolen. Vi kommer for å underbygge det flotte arbeidet som allerede gjøres. Vi kommer for å støtte opp om og bidra inn i det som allerede ligger der. Og vår kraft, det er kraften av en logo som betyr noe for mange i byen vår, kraften av flotte rollemodeller som denne høsten har stilt opp over 60 ganger i små Blåtimer rundt i Drammen.

Disse rollemodellene. Spillerne våre. Godsetgutta. De er vi stolte av.

De er noe mer enn bare fotball.

Og det ønsker vi i Strømsgodset å være.

Og med det vil vi takke Læringsløp Drammen for at vi får lov til å være akkurat det.

Noe mer.

For det er liksom ingen tvil.

Det er Godset OG Drammen, det er ekte kjærlighet.
Det er Godset OG Drammen, i all evighet.

God jul fra alle blånisser. La den fylles med ekte kjærlighet.

Blåtimehilsen
Lage Sofienlund
Leder samfunnsansvar, Strømsgodset

 

1k2pf00rshe2w1py5cfc91xepp

Bildetekst 1: Samarbeidet mellom Strømsgodset og Læringsløp Drammen får både Hilde og Lage til å smile fra øre til øre.

blatimen-hamoud-glesnes_5x4c93g0kgta1c6ow0r19px96

Bildetekst 2: Godsetspillerne Mounir Hamoud og Jakob Glesnes hadde det like moro som barna på besøk i Gulskogen barnehage.

 

espen-bugge-pettersen-lars-vilsvik-blatimen_ypkud8kvgeu918yrm1dtbsc73

Bildetekst 3: En stappfull gymsal på Bragernes skole tok i mot Lars Vilsvik og Espen Bugge Pettersen.

 

 

hakon-wibe-lund-og-lage-sofienlund-pa-blatimen_141qmbwq5q9tq1xkhwhop1xanp

Trener på A-laget Håkon Wibe-Lund og Lage Sofienlund var tidligere i høst på besøk på Svensedammen ungdomsskole og snakka med elevene om hva mobbing kan gjøre med et menneske.

jakob-glesnes-blatimen_tgjhslyjk08l1mg717esa764n

Bildetekst 5: Jakob Glesnes har denne høsten vært med i flere Blåtimer.

Midtstopperkjempen er klar på at det er en flott følelse å kunne gi av seg selv til glede for barna.

lage-sofienlund-blatimen-danvik_bmxr0wi125x512eunfb3fydjg

Bildetekst 6: Årets heldige vinner av «Hele skolen på kamp» blei Danvik skole. De var den heldige utvalgte skolen blant alle skoler og barnehager som har hatt Blåtimebesøk i 2016. Nesten et helt felt på Marienlyst Stadion blei fylt opp av herlige Danvikelever.