Drammenselever deltar i skandinavisk finale i First Lego League

Skrevet den 2. desember 2016 av 5.-7. trinn 8.-10. trinn Fremtidens kompetanse Innovasjon, entreprenørskap og kreativitet

«Børresen Roaring Wolfs» som ble utropt til «FIRST LEGO League Champions» i den lokale finalen i Drammen lørdag 12. november, er nå på vei til den skandinaviske finalen som holdes i Bodø denne helgen. Guttene fra Børresen deltar sammen med 46 lag i denne kunnskapskonkuransen som er for skoleelever fra 10 – 16 år. Formålet med FIRST LEGO League er å gi barn og unge gode lære- og mestringsopplevelser gjennom lek tilknyttet forskning, realfag og teknologi. Ved å vekke nysgjerrigheten allerede i ung alder håper man å sikre noen av morgendagens teknologer.

Foto: Vegard Sjøvik

Det finnes ingen fasitsvar i FIRST® LEGO® League. Lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet, og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet. Lagene får inntil 8 uker på å skape, samarbeide og ferdigstille prosjektet som varierer fra år til år.

Les mer om årets oppdrag her : http://laringslopdrammen.no/blog/first-lego-league-framtiden-fordrer-forskning/

Verdier som samarbeid, konstruksjon og design verdsettes gjennom egne priser. Den gjeveste prisen og deltakelse i den skandinaviske finalen går til det laget som totalt sett er sterkest i alle kategoriene sammenlagt.

I tillegg til de tre arbeidsområdene jobber FLL lagene under FLL kjerneverdier. De er de grunnleggende elementene som skiller FLL fra andre prosjekter av sitt slag:
  • Vi er et lag.
  • Vi arbeider sammen for å finne løsninger med hjelp fra våre veiledere og mentorer.
  • Vi vet at veilederne og mentorene ikke har alle svarene – vi lærer sammen.
  • Vi er gode konkurrenter.
  • Det vi oppdager, lærer og erfarer er viktigere enn det å vinne.
  • Vi deler erfaringene våre med andre.
  • Vi viser Gracious Professionalism® og Coopertition® i alt vi gjør.
  • Vi har det GØY!

Øren skole deltok med flere lag fra 5. trinn og to meget engasjerte lærere. Vi dro på besøk til trinnet som ble belønnet for innsatsen med flere priser, for å snakke med elevene om hvordan de hadde jobbet med dette oppdraget.

Hør podcast med lærere og elever fra Øren skole her :  white

Vi ønsker laget fra Børresen lykke til i helgen !