Hvor vil du gå ?

Skrevet den 20. april 2017 av 8.-10. trinn Fremtidens kompetanse Lesing Livsmestringskompetanse Språklig kompetanse

«Etter fjorårets suksess med En hyllest til Rolling Stones, er de her igjen. Øst møter vest, rik møter fattig, mann møter dame og kaoset er komplett. Hvor vil du gå? – er en musikal av og med 10. trinn Kreativ Scene som tar for seg temaene mobbing og oppvekst. Forestillingen tar deg med på en musikalsk reise gjennom flere av hovedpersonenes livshistorie, og du vil kjenne på sinne, glede, tårer og latter på veien. Hvor vil DU gå?»

 

Hverdagen til oss mennesker består av en rekke valg. Flesteparten av disse valgene er mer eller mindre ubevisste valg. Hvilke valg tar du gjennom livet, og hvilke konsekvenser kan de få? Dette er temaene klasse 10K har jobbet med i sal og scene i år. Vi har vært gjennom hele følelsesregisteret, skrevet manus, øvd inn låter, koreografert og jobbet regi til den store gullmedalje.

De grunnleggende ferdighetene og den generelle delen av læreplanen har virkelig fått stå i høysetet under arbeidet vårt. Hvem klarer vel å lage et godt manus uten kompetanse i så vel språk, lesing og skriving, som kreativitet? Det er svært utfordrende å jobbe med slike prosesser, men elevene får det til. Vi kan knapt forestille oss hvilke ressurser de faktisk besitter, for ikke å nevne deres helt spesielle evne til å gjøre tematikk og budskap relevant for sin egen aldersgruppe.

Årets 10. Kreativ Scene har i år laget en sterk musikal som retter fokuset mot mobbing og oppvekst. Samarbeidet med G60 er en viktig inspirasjonskilde for oss som skole, og vi gleda oss til nok en gang å innta ungdomshuset flotte scene. 20. mars inntok vi G60, og med representanter fra både Interkultur og Brageteatret i salen, så håper vi at rekrutteringa til Drammens fremtidige kulturliv har fått noen bidrag.  Til sammen fire stappfulle forestillinger til stormende jubel, tårer preget av så vel glede som sterke scener og ikke minst en enorm mestringsfølelse og stolthet, er bare noe av det vi har fått oppleve på veien. Nå skal ungdommene våre videre på egenhånd, men de har definitivt satt sine spor. Hvor vil du gå?

Skrevet av: Thomas Mørk Karlberg, lærer ved Kreativ scene, Svensedammen Skole