Kravet om økt digitalisering i skolen er ikke noe som går over!

Skrevet den 7. september 2016 av Digital læring Profesjonsutvikling

Og mange sliter med å finne ut hvor de skal begynne på sin egen digitale utvikling. Det er langt sprang mellom lærere som bruker Word og LMS og dem som lar elevene sine blogge, bruke digitale notater og samskriving, bruker dataspill bevisst for å fremme læring og interesse for et tema eller rigger til digitalt samarbeid mellom ulike grupper.

 Om du tror dette er vanskelige greier å få til, tar du feil. Men det hjelper med litt instruksjon, litt hjelp fra andre som er i samme situasjon og vil lære sammen med deg og ikke minst tips fra erfarne lærere som har gjennomført denne digitale reisen tidligere.

Nå kan du du gjøre det samme gjennom kurset Smart læring, som akkurat har startet på NTNU.

Kurset er gratis, du betaler bare semesteravgift. Alt du trenger å lese eller se av filmer ligger tilgjengelig i kurset, som du kan ta på PC/Mac, iPad eller smarttelefon. Det består av 8 moduler, en modul hver uke fra kursstart. Eksamen går over tre uker i november og er en hjemmeeksamen der du skriver en tekst basert på hva du har lært og erfart gjennom kurset.

Du kan melde deg på kurset på ntnu.no/smartlæring om du er interessert.

Få gjerne med deg en kollega eller to, snakk om kurset med andre du mener trenger det eller kan være interessert, og se om du også kan lære sammen med noen andre.

Hittil er det nesten 800 påmeldte, så du vil være i stort og i godt selskap.

Kurset er utviklet av et team av lærere og digitalister i samarbeid med meg, og det bygger på min bok «Smart læring». Det viktigste er imidlertid at du i kurset i tillegg til det teoretiske også vil sitte igjen med praktiske ferdigheter og får en bredere introduksjon til temaet «Digital dømmekraft», som ikke minst handler om holdninger. Ses vi digitalt?

Tirsdag 9. september kl 20.00 sender vi live fra kurset gjennom Google Hangout. Da kan du overvære starten av kurset sammen med flere hundre andre. Lenke til denne sendingen får du gjennom kurset når du melder deg på.

Bli med da!